Via Mariae – ultimii 100 de km

Un traseu de pelerinaj este  mai mult decât un test, mai mult decât o provocare și mai mult decât o aventură. Este un Drum care te conectează lumii, care te ajută să te cunoști. Un Drum pe care îl parcurgi și devii membrul unei noi familii. Un Drum pe care trebuie să pornești!

Omul întotdeauna caută ceva: o viață mai bună, pacea, liniștea, succesul, fericirea… Așteptăm ca toate acestea să apară dintr-odată în viața noastră. Și, între timp, avem diverse explicații ale faptului că nu căutăm drumul potrivit: nu am destul timp, nu am destui bani, nu știu de unde să încep… Nu te concentra pe motivele pentru care nu poți să-ți atingi scopurile! Concentrează-te să-ți găsești calea!

Ultimii 100 de km din Via Mariae reprezintă un traseu de pelerinaj pe care, dacă îl vei parcurge, te vei cunoaște pe tine, îți vei afla limitele, îți vei găsi adevăratul scop, care poate să-ți facă viața completă.

Pelerinajul de 100 km va fi disponibil începând cu data de 13 mai 2018, de la Praid până la Șumuleu Ciuc,  pe rutele care traversează Scaunul Odorheiu Secuiesc, respectiv  Scaunul Gheorgheni.
Începând cu 13 mai, pelerinajul se va putea face pe ambele rute, fie individual, fie în cadrul  programelor organizate.

Vei putea parcurge ultimii 100 de km a pelerinajului pe jos, cu bicicleta sau călare, dând dovadă de respect față de strămoșii noștri, care de multe ori au parcurs mii de kilometri pentru libertate, pentru onoare sau pentru cunoașterea de sine. În cazul în care participantul poate dovedi cu ajutorul pașaportului de pelerin că a parcurs ultimii 100 de kilometri ai drumului, folosind una din cele trei metode menționate, organizatorii îi vor onora perseverența cu un certificat. Puteți afla mai multe despre certificat și pașaport aici.

Pentru a solicita gratis pașaportul de pelerin dați click aici, iar după furnizarea datelor, puteți indica pe această pagină unde doriți să preluați pașaportul.

Inițiativa de a parcurge ultimii 100 de km ai pelerinajului Via Mariae a fost lansată pentru ca cei interesați, alegând una dintre cele două rute de la Praid până la Șumuleu Ciuc, să aibă parte de o experiență prin care pot cunoaște istoria și atracțiile turistice locale, dar să fie mai aproape de natură și să-și pună la încercare perseverența fizică și spirituală. Puteți găsi mai multe informații despre rute dând click aici.
 

„Viața fără sărbători, fără odihnă, este un drum lung.
Cei care pornesc în pelerinajul Via Mariae nu doar îndeplinesc ceva, ci vor deveni și ei deplini.”

(Gábor Zoltán, paroh al comunei Frumoasa)

 

Ce înseamnă un traseu de pelerinaj?
Am identificat pensiunile, locurile de cazare pentru pelerini, magazinele și atracțiile turistice. Pagina web www.100km.mariaut.ro contribuie la realizarea pelerinajului în liniște, dar și având parte de diverse experiențe, printre altele prin indicarea cazărilor, atracțiilor, magazinelor, cafenelelor, farmaciilor, cabinetelor medicale, secțiilor de poliție, etc.

Pelerinii sunt ajutați în fiecare localitate de anumite persoane de contact. Puteți contacta aceste persoane pentru informații despre cazare, programe, pelerinaje călare, pe jos, cu bicicleta, etc. Pentru comunicarea efectivă, fișa de date a fiecărei persoane de contact indică ce fel de informații poate oferi dar și în ce limbă/limbi vorbește. Cu ajutorul meniului Hărți ruta nu doar poate fi urmată cu ușurință, dar conține și un audioguide. Astfel, pe lângă vizualizarea atracțiilor turistice, pelerinii pot asculta și informații despre istoria acestora.

Niciun pelerin nu e singur atunci când se află în minunatele zone ale Ardealului! Vă invităm să parcurgeți drumul de la Praid la Șumuleu Ciuc, pe trasee desemnate prin Scaunul Odorheiu Secuiesc, respectiv Scaunul Gheorgheni!