Pelerinaj 2018

În 2018, anul dedicat tinerilor, te invităm să parcurgi și tu ultimii 100 de km ai pelerinajului Via Mariae , putând allege traseul pe jos, cel călare sau cu bicicleta.

Tuturor celor care doresc să participe la sărbătoarea de Rusaliile romano-catolice de la Șumuleu Ciuc, le supunem atenției opțiunile pentru programe de-a lungul traseului Via Mariae,  de la Sărățeni, Praid și Atia către Scaunul Gheorgheni, respectiv Scaunul Odorheiu Secuiesc. În fiecare localitate în care ajungeți, există posibilitatea de a vă alătura grupurilor de pelerini care parcurg ruta pe jos, cu bicicleta sau călare. 

Participanții care vor obține ștampile în pașaportul lor de pelerini, comandat gratis de pe pagina web sau cumpărat la înregistrare, vor primi câte un certificat cu numele lor sau o diplomă tradițională, care va reprezenta o amintire eternă. Puteți găsi mai multe informații despre acestea dând click aici.

Pentru a solicita pașaportul de pelerin gratis dați click aici, iar după furnizarea datelor, puteți indica pe această pagină de unde doriți să preluați pașaportul.

Avem încredere că putem facilita drumul pelerinilor care pornesc pe acest drum și că le putem asigura o experiență pe viață. Alăturându-vă pelerinajului în grup, puteți participa la programe variate, puteți vedea atracțiile turistice, monumentele aflate de-a lungul traseului și, nu în ultimul rând, puteți deveni membru al unei familii mari, împreună cu care puteți obține o experiență mai profundă a spiritualității acestei sărbători.

Puteți citi mai multe despre cazare, echipamente și alte sfaturi practice aici.

Puteți afla mai multe informații despre trasee și atracțiile turistice aici.

Mai jos puteți găsi programele pentru pelerini recomandate de noi.

Pelerinajul de patru zile pornește de la Praid, pe traseul Gheorgheni, adică  pe ruta Pasul Bucin-Borzont-Joseni-Ciumani-Cârța- Șumuleu Ciuc.

Dacă pelerinul poate să dovedească parcurgerea acestui traseu obține un Certificat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați aici

Pelerinajul de patru zile se desfășoară pe traseul Odorhei, adică pe traseul Atia-Atid-Lupeni-Dealu-Căpălnița-Vlăhița. Participanții la finalul drumului vor ajunge la Șumuleu-Ciuc. Prin parcurgerea acestui traseu (95.5 km), pelerinul obține o diplomă tradițională. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați aici.

 

Pelerinajul de cinci zile se desfășoare pe traseul Odorhei. Participanții vor pleca de la Praid pe 13 mai și vor sosi în Șumuleu-Ciuc pe 17 mai. Pe 18 mai vor participa la programele din Miercurea-Ciuc, iar pe 19 la pelerinajul de Via Maria la Șumuleu Ciuc.

Pelerinajul se desfășoară pe traseul Odorhei, adicăperuta:Praid-Atia-Atid-Lupeni-Zetea-Vlăhița-Șumuleu Ciuc.

Pelerinajul de patru zile pornește de la Sihăstria Sfântul Ioan Botezătorul din Sărățeni și urmărește traseul următor: Atid-Lupeni-Dealu-Vlăhița și Șumuleu Ciuc.

Dacă pelerinul poate să dovedească parcurgerea acestui traseu obține un Certificat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați aici

Praid-Atia-Atid-Lupeni-Dealu-Zetea-Căpâlnița-Ciba-Șumuleu-Ciuc (112 de kilometri)

Costuri cazare în pensiuni: aproximativ 20 de euro de persoană 

Responsabil traseu Odorhei: Demény Elemér, 0740 883097, denghezik@gmail.com

Praid-Atia-Atid-Lupeni-Dealu-Zetea-Căpâlnița-Ciba-Șumuleu-Ciuc (112 de kilometri)

Costuri cazare în pensiuni: aproximativ 20 de euro de persoană 

Responsabil traseu Odorhei: Demény Elemér, 0740 883097, denghezik@gmail.com

Traseu: Sovata-Praid-Atia-Atid-Lupeni-Dealu-Zetea-Izvoare-Mădăraș-Racu-Șumuleu-Ciuc

Posibilitate de alăturare grupului: în fiecare dimineață

Închirieri de biciclete: Berecki István, 0787 818668, tivoli_hotel@yahoo.com

Pelerinajul de două zile pornește de la Remetea, iar călăreți de la Joseni, Ciumani, Suseni și Gheorgheni vor întâlni la “Hármashatár”. Traseul de 100 de kilometri: Remetea, Ditrău, Ghiduț, Hármashatár, Voșlobeni, Izvoru Mureșului, Cârța, Dănești, Mădăraș, Racu, Siculeni, Ciba și Șumuleu Ciuc.