Az első nap Parajdról Csíksomlyó felé

Több, mint száz zarándok indult el gyalogosan május 13-án, vasárnap reggel Parajdról a Mária Út utolsó 100 kilométerén Csíksomlyó felé. A csoport az udvarhelyszéki útvonalon halad a pünkösdi búcsú helyszínére.

A külhoni és helybéli zarándokokból álló csoporthoz csatlakozott az ausztriai Mariazellből március 4-én elindult vértessomlói Batin Péter és a császári Puskás Antal is. A résztvevők a parajdi gyülekezőn átvették a zarándokútleveleiket, majd az első pecsét megszerzése után zarándokáldásban részesültek, így indulva el a Mária Út utolsó 100 kilométerén Csíksomlyó felé.

A csoport Atyhán megtekintette a helyi templomot, majd Etédre érkezve hivatalos fogadáson vettek részt a református templomban. Ezt követően jó hangulatú bográcsozásra és pálinkakóstolásra invitálták őket az etédi polgármesteri hivatal udvarára.

A mai napon, május 14-én a zarándokok reggel nyolc órakor indultak el Etédről, miután zarándokáldáson vettek részt. Az Énlaka–Firtosváralja–Székelypálfalva útvonalon haladnak, majd Farkaslakán szállnak meg, ahol megtekintik a Tamási Áron-emléházat és az író síremlékét.

Az öt napos zarándoklathoz folyamatosan lehet csatlakozni a Farkaslaka–Zetelaka–Szentegyháza útvonalon. Szentegyházán Böjte Csaba testvér is társul a csoporthoz, május 17-én.

Fotó: Székelyhon.ro, Beliczay László