110 kilométer három nap alatt

Sütő Erika az első zarándok, aki a Mária Út utolsó 100 kilométerét gyalog tette meg Parajdtól Csíksomlyóig, mégpedig három nap alatt! A hölgy május 4-én, pénteken indult a parajdi Moldovan Sóháztur Panziótól, és május 6-án érkezett meg Csíksomlyóra.

Erika Molnár Sándor, a Mária Út Egyesület elnökének segítségével tervezte meg az utat úgy, hogy három nap alatt meg tudja tenni a távot. A hölgy, aki gyakran túrázik, és végigzarándokolt már az El Camino-n is, sikeresen vette az előtte álló akadályokat.

Az első napon Parajdtól Farkaslakáig 48 kilométert tett meg, május 5-ön, szombaton Farkaslakától Szentegyházáig zarándokolt, majd május 6-án, vasárnap Szentegyházától Csíksomlyóig gyalogolt.

Sütő Erika mindenkinek ajánlja a Mária Út utolsó 100 kilométerét, aki „Isten szeretetét, a gonviselést akarja megtapasztalni és belső békére vágyik”.

A mai napon, május 13-án újabb gyalogos és lovas csoportok indultak el Parajdról, Atyháról és Sóváradról az udvarhelyszéki és a gyergyószéki útvonalon Csíksomlyó felé. Út közben lehetőség van hozzájuk csatlakozni, valamint további csoportok indulnak május 15-én, 16-án és 17-én.

További információkért tekintse meg szerveztt zarándokprogramjainkat.