Zarándoklat gyalog

Tedd meg gyalog, egyénileg vagy csoportban a Csíksomlyóra vezető utolsó 100 kilómétert amikor szeretnéd, vagy csatlakozz az általunk szervezett zarándoklatokhoz!

A 2018-ban meghírdetett Ifjúság évéhez csatlakozva a Mária Út utolsó 100 km-es szakaszán is teret kap a kezdeményezés. Hargita Megye Tanácsa a Hegyimentő Közszolgálattal közreműködve interaktív túrákat szervez ifjúsági csoportok számára a zarándokszakaszon, ahol fiatalos lendülettel, a természet közelségében kaphatják meg a Mária Út által nyújtott életreszóló élményt. (Részletes program hamarosan.)

Negyedik alkalommal indul zarándokcsoport 2018. május 12-én Gyulafehérvárról Csíksomlyóra. A résztvevők május 12-én, szombaton reggel hét órától szentmisén vesznek részt a gyulafehérvári székesegyházban, majd a zarándokáldás után indulnak Csíksomlyóra.

Az ötnapos gyalogos zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon halad. A résztvevők május 13-án indulnak Parajdról, és május 17-én érkeznek meg Csíksomlyóra. Május 18-án csíkszeredai programokon vesznek részt, majd 19-én a csíksomlyói búcsún.

A négynapos zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon az Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnásfalu-Szentegyháza vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

A négynapos zarándoklat Parajdról indul, és a gyergyószéki útvonalon a Bucsin-tető-Borzont-Gyergyóalfalu-Gyergyócsomafalva-Csíkkarcfalva vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

A négynapos zarándoklat a sóváradi Keresztelő Szent János Remeteségtől indul, és az udvarhelyszéki útvonalon Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Szentegyháza vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.