Pünkösdi búcsú 2018

Az ifjúság évében, 2018-ban tedd meg a Mária Út utolsó 100 kilométerét gyalog, kerékpárral vagy lovon a családokért és az ifjúságért.

Mindazoknak, akik 2018-ban szeretnének részt venni a csíksomlyói pünkösdi búcsún, figyelmükbe ajánljuk programlehetőségeinket, amelyek a Mária Útvonalon haladnak Sóváradtól, Parajdtól és Atyhától Gyergyószék és Udvarhelyszék felé. A csoportokhoz minden érintett településen lehet csatlakozni gyalogosan, lóval vagy kerékpárral. Azok a résztvevők, akik a weboldalon ingyenesen igényelt, vagy regisztrációnál megvásárolt zarándokútlevelükbe pecséteket szereznek, örök emlékül egy névre szóló tanúsítványt vagy hagyományos oklevelet vihetnek haza. Erről bővebb információkat itt találhat.

A zarándokútlevél ingyenes igényléséhez kattintson ide, majd az adatok megadása után ezen az oldalon adhatja meg, hogy hol szeretné átvenni azt.

Bízunk benne, hogy ajánlott programjainkkal megkönnyíthetjük a búcsúra induló zarándokok útját és egy életre szóló élményt biztosítunk. A csoportos zarándoklathoz csatlakozva különböző programokban vehetnek részt, megtekinthetik az útvonalon található látványosságokat, műemlékeket, és nem utolsó sorban egy nagy család részesei lehetnek, amellyel közösen jobban ráhangolódhatnak a búcsú szellemiségére.

A szállásfoglalásról, felszerelésekről és más gyakorlati tanácsokról itt olvashatnak.

Az útvonalakról és látványosságokról innen informálódhatnak.

Az alábbiakban megtekinthetik az általunk ajánlott zarándokprogramokat.

 

Az ötnapos gyalogos zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon halad. A résztvevők május 13-án indulnak Parajdról, és május 17-én érkeznek meg Csíksomlyóra. Május 18-án csíkszeredai programokon vesznek részt, majd 19-én a csíksomlyói búcsún.

Az útvonal az udvarhelyszéki zarándokúton halad: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Zetelaka-Szentegyháza-Csíksomlyó.

A négynapos zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon az Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnásfalu-Szentegyháza vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

Ennek az útvonalnak a megtételével (95,5 km) a zarándok hagyományos oklevelet szerez. Erről bővebb információk itt találhatóak.

A négynapos zarándoklat Parajdról indul, és a gyergyószéki útvonalon a Bucsin-tető-Borzont-Gyergyóalfalu-Gyergyócsomafalva-Csíkkarcfalva vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itt találhatóak.

A négynapos zarándoklat a sóváradi Keresztelő Szent János Remeteségtől indul, és az udvarhelyszéki útvonalon Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Szentegyháza vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itt találhatóak.

Az ötnapos lovas zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalat követi, azaz: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnás-Szentegyháza-Csiba-Csíksomlyó.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itttalálhatóak.

Az háromnapos lovas zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalat követi, azaz: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnás-Szentegyháza-Csiba-Csíksomlyó.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itttalálhatóak.

A kerékpáros zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon halad, azaz: Szováta-Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Ivó-Csikmadaras-Csíkrákos-Csíksomlyó.

A zarándokút folyamán a résztvevőknek szüksége lesz hálózsákra és polifonra, mivel tömegszálláson és sátorban alszanak majd.

A kétnapos lovas zarándoklat Gyergyóremetéről indul, illetve a Hármashatárnál csatlakoznak Gyergyóalfaluból, Gyergyócsomafalváról, Gyergyóújfaluból és Gyergyószentmiklósról. A 100 kilométeres útvonal a következő: Gyergyóremete-Gyergyóditró-Güdüc-Gyergyószárhegy-Hármashatár-Vasláb-Marosfő-Csíkkarcfalva-Csíkkánfalva-Csíkmadaras-Csíkrákos-Madéfalva-Csiba-Csíksomlyó.