Pünkösdi búcsú 2018

Az ifjúság évében, 2018-ban tedd meg a Mária Út utolsó 100 kilométerét gyalog, kerékpárral vagy lovon a családokért és az ifjúságért.

Mindazoknak, akik 2018-ban szeretnének részt venni a csíksomlyói pünkösdi búcsún, figyelmükbe ajánljuk programlehetőségeinket, amelyek a Mária Útvonalon haladnak Sóváradtól, Parajdtól és Atyhától Gyergyószék és Udvarhelyszék felé. A csoportokhoz minden érintett településen lehet csatlakozni gyalogosan, lóval vagy kerékpárral. Azok a résztvevők, akik a weboldalon ingyenesen igényelt, vagy regisztrációnál megvásárolt zarándokútlevelükbe pecséteket szereznek, örök emlékül egy névre szóló tanúsítványt vagy hagyományos oklevelet vihetnek haza. Erről bővebb információkat itt találhat.

A zarándokútlevél ingyenes igényléséhez kattintson ide, majd az adatok megadása után ezen az oldalon adhatja meg, hogy hol szeretné átvenni azt.

Bízunk benne, hogy ajánlott programjainkkal megkönnyíthetjük a búcsúra induló zarándokok útját és egy életre szóló élményt biztosítunk. A csoportos zarándoklathoz csatlakozva különböző programokban vehetnek részt, megtekinthetik az útvonalon található látványosságokat, műemlékeket, és nem utolsó sorban egy nagy család részesei lehetnek, amellyel közösen jobban ráhangolódhatnak a búcsú szellemiségére.

A szállásfoglalásról, felszerelésekről és más gyakorlati tanácsokról itt olvashatnak.

Az útvonalakról és látványosságokról innen informálódhatnak.

Az alábbiakban megtekinthetik az általunk ajánlott zarándokprogramokat.

Az ötnapos gyalogos zarándoklathoz Szentegyházán Böjte Csaba testvér is csatlakozik május 17-én.

Negyedik alkalommal indul zarándokcsoport 2018. május 12-én Gyulafehérvárról Csíksomlyóra. A résztvevők május 12-én, szombaton reggel hét órától szentmisén vesznek részt a gyulafehérvári székesegyházban, majd a zarándokáldás után indulnak Csíksomlyóra.

Az ötnapos gyalogos zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon halad. A résztvevők május 13-án indulnak Parajdról, és május 17-én érkeznek meg Csíksomlyóra. Május 18-án csíkszeredai programokon vesznek részt, majd 19-én a csíksomlyói búcsún.

Az útvonal az udvarhelyszéki zarándokúton halad: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Zetelaka-Szentegyháza-Csíksomlyó.

A négynapos zarándoklat Parajdról indul, és a gyergyószéki útvonalon a Bucsin-tető-Borzont-Gyergyóalfalu-Gyergyócsomafalva-Csíkkarcfalva vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itt találhatóak.

A négynapos zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon az Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnásfalu-Szentegyháza vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

Ennek az útvonalnak a megtételével (95,5 km) a zarándok hagyományos oklevelet szerez. Erről bővebb információk itt találhatóak.

A négynapos zarándoklat a sóváradi Keresztelő Szent János Remeteségtől indul, és az udvarhelyszéki útvonalon Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Szentegyháza vonalat érintve halad Csíksomlyó felé.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itt találhatóak.

Az ötnapos lovas zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalat követi, azaz: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnás-Szentegyháza-Csiba-Csíksomlyó.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itttalálhatóak.

A háromnapos lovas zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalat követi, azaz: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnás-Szentegyháza-Csiba-Csíksomlyó.

Ennek az útvonalnak a bizonyítható megtételével a zarándok Tanúsítványt szerez. Erről bővebb információk itttalálhatóak.

A kerékpáros zarándoklat az udvarhelyszéki útvonalon halad, azaz: Szováta-Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Ivó-Csikmadaras-Csíkrákos-Csíksomlyó.

A zarándokút folyamán a résztvevőknek szüksége lesz hálózsákra és polifonra, mivel tömegszálláson és sátorban alszanak majd.

A kétnapos lovas zarándoklat Gyergyóremetéről indul, illetve a Hármashatárnál csatlakoznak Gyergyóalfaluból, Gyergyócsomafalváról, Gyergyóújfaluból és Gyergyószentmiklósról. A 100 kilométeres útvonal a következő: Gyergyóremete-Gyergyóditró-Güdüc-Gyergyószárhegy-Hármashatár-Vasláb-Marosfő-Csíkkarcfalva-Csíkkánfalva-Csíkmadaras-Csíkrákos-Madéfalva-Csiba-Csíksomlyó.

Útvonal: Kökös – Illyefalva -Sepsiszentgyörgy – Gidófalva - Sepsibodok – Málnás – Málnásfürd - Mikóújfalu –Sepsibükszád – Tusnádfürdő - Tusnád – Csíkszentsimon – Csíkszentkirály - Csiba – Csíksomlyó: 101 km

Az ajánlott felszerelésről itt olvashatnak.

Kapcsolattartók: