Három napja a Mária Úton

Fotó: Batin Péter

 

Harmadik napja zarándokolnak a Mária Út utolsó 100 kilométerén Parajdtól Csíksomlyóig az ötnapos gyalogos zarándokprogram résztvevői. Május 15-én Farkaslakától Zetelakáig tartott az útjuk.

A zarándokok reggel nyolc órakor szentmisén vettek részt Farkaslakán, majd áldásban részesülve indultak el a Gordon-tető felé. Ott rövid pihenő alatt megtekintették a Jézus Szíve kilátót, ahonnan Oroszhegyre indultak. A falu határában az oroszhegyi polgármester fogadta a zarándokokat, a faluba beérve pedig a helyi pap a hívekkel együtt énekszóval, süteménnyel és itallal köszöntötte a résztvevőket. A csapat együtt vonult tovább az oroszhegyi templomig, majd a Dévai Szent Ferencz Alapítványnál várták őket meleg ebéddel és gyermekkórussal. A helyi lakosok Oroszhegy határáig kísérték a zarándokokat.

A csoport délután megtekintette a zetelaki székelykapukat, majd hivatalos fogadáson, szentmisén és áldáson vettek részt a katolikus templomnál. A vacsora után lehetőség volt a Kisboldogasszony tiszteletére felszentelt katolikus kápolna megtekintésére.