Több mint száz önkéntes dolgozott az utolsó 100 kilométeren

Önkéntesek újították fel a Mária Út utolsó 100 kilométeres szakaszának jelzéseit többek között Szentegyháza és a Tolvajos-tető között, illetve a Parajd–Bogdán–Bucsin útvonalon.

Az M jelzések újrafestésén és további táblák kihelyezésén több, mint száz önkéntes dolgozott koratavasztól mostanáig, hogy május 13-án elindulhassanak a zarándokok Parajdról. Hála a gyors munkájuknak, az udvarhelyszéki útvonal kiépítése a tervezett időn belül megvalósult.

A fehér alapra festett M útjelzések és információs táblák felújítása, valamint további irányjelzők kihelyezése azért volt fontos, hogy a zarándokok egy kiépített úton haladhassanak egész évben. M betűk kerültek tehát az útvonal menti fákra, kövekre és más tereptárgyakra, néhol útjelző oszlopokra, táblákra. Sajnos a jelzések a rendszeres karbantartás ellenére is megrongálódhatnak, hiányossá válhatnak. Azt tanácsoljuk a Mária Úton zarándokolóknak, hogy figyeljenek a jelzésekre, és amennyiben az útjuk során hosszabb ideig nem látnak fehér alapra festett M betűt, forduljanak vissza, és keressék meg az utolsót, amit találtak, majd keressék meg a folytatást, kérjenek segítséget. A 100km.mariaut.ro weboldalon használhatják az útvonalak térképeit az eligazodás érdekében, illetve a kapcsolattartó személyek és a szervezők bármikor állnak a rendelkezésükre!